یک اشتباه بزرگ در انتخاب شغل و بیزنس مناسب

ساخت وبلاگ

یک اشتباه بزرگی که افراد موقع انتخاب رشته تحصیلی رشته شغلی یا حتی زمینه کسب و کارشون مرتکب می شن اینه که فقط میان توجه می کنن به این که چقدر کار براش توی بازار هست و چقدر درآمد می شه ازش بدست آورد. فقط مسئله مالی رو براش در نظر می گیرن. من به عنوان کسی که بیست و اندی سال پیش رتبه اول کنکور ایران بودم رفتم پزشکی خوندم و بعد فارغ التحصیل شدم ولی بعدش دیگه در زمینه آموزش و مشاوره و کوچینگ فعالیت کردم به شما عرض می کنم که این یکی از غلط ترین کار هاست. همون موقع و همین الان در خود ایرانمون، باز هم همه فکر می کنن که باید برن پزشکی بخونن یا وقتی وارد بازار کار می شن می رن سراغ رشته هایی که درآمدش خوبه یعنی فقط به این توجه می کنن.

این طرف دنیا من در کانادا زندگی می کنم. می بینم در آمریکای شمالی هم همین طوره یعنی اگه بخوان برن به سراغ یک رشته تحصیلی، بیشتر می رن پزشکی و وکالت و حسابداری که این جا شغل های تضمینی داره و درآمد های خوبی داره. یا در زمینه بیزنس، می رن بیزنس هایی که خب، رو به رشده و درآمد بالایی داره. نه این که این اشکال داشته باشه، ولی اگه فقط به این توجه بکنین، یک آیتم بسیار مهم تر رو ازش غفلت کردین و اون چیه؟ خودشناسی! شناخت خودتون. من همیشه میگم، اگه می خواین موفق بشین باید از خودتون شروع بکنین.

منظور از خودشناسی چیه؟

سه تا چیز خیلی مهم رو من امروز باهاتون در میون میذارم. خودشناسی خیلی وسیعه ولی این سه تا رو می خوام ازتون سوال بکنم.

سوال اول: چقدر استعداد های خودتون رو می شناسین؟ چقدر توانمندی هاتون رو می شناسین؟ و منظور من از توانمندی ها هم اون استعداد های شخصیتی و ذاتیه و هم توانمندی هایی که در طی زمان در اثر تحصیل دوره گذروندن و غیره بدست اومده. اون می تونه شما رو هدایت کنه به سمتی که رشته ای، شغلی، بیزنسی رو انتخاب بکنین که توش خیلی بتونین موفق بشین. مثلاً در مورد کیس خود من، همیشه از بچگی به من می گفتن که تو در تدریس و سخنرانی انرژی ای که داری، انگیزه ای که داری و در عین حال این که می تونی مفاهیم پیچیده رو رو بیای خیلی خیلی ساده و قدم به قدم به مخاطبت یاد بدی، نقطه قوتته. و این رو نه یک بار، بلکه من در بیست و اندی سال اخیر تقریباً هر روز شنیدم. و این دقیقاً نقطه قوتیه که باعث می شه من برجسته بشم و از بقیه متمایز بشم ولی شاید اون نقطه قوت لزوماً توی پزشکی نمی تونست به من کمک کنه. برای شما چی؟

دومی اینه: چقدر علایقتون رو می شناسین؟ واقعا موضوعاتی که به وجدتون بیارن و می تونین ساعت ها راجع بهش فکر بکنین ساعت ها راجع بهش حرف بزنین بدون این که خسته بشین، چه موضوعاتی هستن؟ اگه لازم نبود پول در بیارین . این قدر پول داشتین که لازم نبود برای پول کار کنین، واقعا چه موضوعی رو این قدر بهش علاقه دارین که می تونین بقیه عمرتون رو بهش بپردازین؟ برای من، واقعا همین سخنرانی، تدریس، کمک به بقیه، صحبت کردن در مورد موضوعات رشد شخصی، انگیزه، رشد کسب و کار و به طور کلی رشد و تغییر و رفتن برای یک درصدی شدن.

و سومی: چشم انداز ایده آل تون چیه؟ واقعا هیچ وقت با خودتون خلوت کردین و دقیقا برای خودتون تعریف کنین که من ده سال، بیست سال، سی سال دیگه، بعد از تمام تلاش هام، به چه نقطه ای برسم، مشغول چه کاری باشم، کجا باشم و با کی کار کنم من رو حسابی خوشحال می کنه و برای من اوج رضایته ؟ واقعا این رو از خودتون پرسیدین که دقیقا تعریف بکنین؟ خیلی ها می گن مگه می شه؟ هیچ وقت فکر بهش نمی کنن ولی تا فکر نکنی که نمی تونی بهش برسی و نمی تونی در دنیای واقعی خلقش کنی. برای من، من بار ها از خودم پرسیدم و همیشه جوابش یکسانه و اون هم همین کاریه که الان دارم می کنم. یعنی واقعا بتونم با سخنرانی تدریس، محصولاتم، خدماتم، کتاب هام بتونم بقیه رو به انگیزه در بیارم و بتونم به بقیه ابزار ها، دانش و مهارت هایی رو یاد بدم که بتونن برن و رویا هاشون رو عملی بکنن و وارد یک درصد برتر حیطه خودشون بشن.

حالا سوال من از شما اینه: در انتخاب مسیر تحصیلی تون، در انتخاب مسیر شغلی تون و در انتخاب حیطه کسب و کار تون چقدر خودشناسی کردین؟

 

برای اطلاع بیشتر از کتاب "از تخصص به درآمد" دکتر اناری (فرمول قدم به قدم برای کسب درآمد بالا از دانش و مهارت تخصصی) اینجا را کلیک کنید.[1]

تست رایگان کنکور...
ما را در سایت تست رایگان کنکور دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : testekonkoor بازدید : 227 تاريخ : يکشنبه 8 تير 1399 ساعت: 5:59