چه نوع هدفی انتخاب کنیم تا در زندگی شاد باشیم؟

ساخت وبلاگ

بر اساس تحقیقات دانشگاهی انتخاب چه نوع اهدافی می تونه ما رو خوشحال بکنه؟ ما افراد زیادی رو می بینیم که وارد رشته های تحصیلی شغلی یا بیزنسی خاصی می شن و بسیار ناراحتن، بسیار اندوهگینن، افسرده ان، کلافه ان و اصلا لذت نمی برن و ما نمی خوایم یکی از اون ها باشیم. وقتی می خوایم وارد رشته ای بشیم و تحصیل کنیم و شغل مون باشه یا بیزنس مون باشه می خوایم کاری رو انجام بدیم که خوشحال بشیم.

تحقیقات دانشگاهی در این زمینه چی میگه؟ روان شناس های زیادی روی این کار کردن خصوصاً آقای ریچارد رایان و ایشون میگه وقتی هدفتون شما رو خوشحال می کنه که به سه نیاز اساسی انسان توجه بشه: یکی نیاز استقلال،  یکی نیاز رشد فردی و یکی هم نیاز ارتباط با دیگران. منظور چیه؟ وقتی شما به این سه تا نیاز توجه کنی در هدف گذاری خوشحال می شی و وقتی توجه نکنی و غفلت بکنی معمولا باعث میشه که ناراحت و کلافه بشی. مثال می زنم. کسی رفته پزشکی خونده به انتخاب خودش (استقلال) توش رشد می کنه، دانش و مهارت جدید دائماً به دست میاره (رشد فردی) و روابط خوبی توش می سازه و به بقیه کمک می کنه (ارتباط با دیگران)، چنین فردی هدفش کاملاً صحیحه و خوشحالش می کنه. ولی در مقابل یک پزشکی رو می بینیم که خودش انتخاب نکرده مسیرش رو مثلاً بابا و مامانش مجبورش کردن بره پزشکی یا به دنبال رشد فردی نیست، هر روزش مثل روز قبلشه، هیچ فرقی نمی کنه، رشد نمی کنه و نیتش هم پولدار شدن هست. نیتش لزوماً ارتباط برقرار کردن و کمک به دیگران نیست. این آدم، آدم افسرده ای می شه و من به عنوان کسی که سال ها پیش پزشکی خوندم و دوستان پزشک زیاد دارم می بینم که خیلی از پزشک ها افسرده ان که دلیلش اینه که لذت نمی برن و به اون سه نیاز توجه نمی کنن.

یک مثال دیگه: کسی که می خواد کاری شبیه به من بکنه، سخنران بشه، مشاور بشه و مدرس بشه، خب، اگه خودش انتخاب کرده و اگه هر روزش بهتر از روز قبله از جهت مهارت ها و دانشی که بدست میاره و نیتش برقراری ارتباط با دیگران و کمک به دیگرانه بسیار خوشحاله و لذت می بره از کارش. در مقابل، کسی که خودش انتخاب نکرده و چون بقیه میگن این کار خوبیه اومده توی این کار خیلی دانش و مهارتش روز به روز افرایش پیدا نمی کنه و نیتش فقط پولدار شدن، معروف شدن و محبوبیته، نه ارتباط برقرار کردن و کمک کردن، اون هم آدمیه که درجا می زنه و خوشحال نخواهد بود و کلافه خواهد بود.

حالا سوال من از شما اینه: به این سه تا نیاز اساسی که ریچارد رایان مطرح می کنه توجه کردین؟ آیا در انتخاب هدف استقلال دارین؟ آیا رشد فردی رو لحاظ می کنین؟ و همین طور نیتتون ارتباط با دیگران و خصوصاً کمک به دیگران هست؟

 

برای اطلاع بیشتر از کتاب "از تخصص به درآمد" دکتر اناری (فرمول قدم به قدم برای کسب درآمد بالا از دانش و مهارت تخصصی) اینجا را کلیک کنید.[1]

تست رایگان کنکور...
ما را در سایت تست رایگان کنکور دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : testekonkoor بازدید : 239 تاريخ : يکشنبه 8 تير 1399 ساعت: 5:59