مربیگری چیست؟ مربی حرفه ای کیست؟

ساخت وبلاگ

Bill Gates:

همه افراد به مربی احتیاج دارند. فرقی نمی کند که شما بازیکن بسکتبال باشید، بازیکن تنیس باشید، ژیمناست باشید و یا ورق بازی کنید. مربی ورق بازی من، Sharon Osberg، می گوید عکس هایی که از پشت سرش دارد از همه انسان های روی زمین بیشتر است! متاسفم Sharon! بفرما...

ما همه به افرادی نیاز داریم که به ما بازخورد دهند. اینگونه می توانیم پیشرفت کنیم.

 

Eric Schmidt:

همیشه وقتی کاری را شروع می کنی، توصیه های مختلفی از دیگران می شنوی. یکی از این توصیه ها که به من مربوط می شود داشتن مربی است.

در یکی از خاطرات جلسات هیئت مدیره مان در سال 2002، John Doerr به من گفت که تو به یک مربی احتیاج داری. در پاسخ گفتم "ولی به من به مربی احتیاج ندارم. من یک مدیرعامل با تجربه هستم. چرا به مربی نیاز داشته باشم؟ مگر اتفاقی افتاده است؟" او گفت "نه، نه! تو فقط به مربی احتیاج داری. همه به مربی نیاز دارند". بنابراین Bill Campell مربی من شد و خیلی خوب به گوگل خدمت کرد.

همه ورزشکاران مشهور و بازیگران مشهور، شخصی را به عنوان مربی در اختیار دارند. کسی که می تواند عملکرد آنها را ببیند و بگوید "آیا این واقعاً آن چیزی است که قصد آنرا داشتی؟ آیا واقعاً آنرا انجام دادی؟". مربی می تواند به آنها "دید" بدهد. یکی از چیزهایی که مردم هرگز در آن خوب نیستند، آن است که خودشان را از منظر نگاه دیگران می بینند. یک مربی حقیقتاً می تواند مفید باشد.

 

آقای دکتر شهاب اناری:

Bill Gates، مدیرعامل اسبق مایکروسافت، Eric Schmidt، مدیرعامل اسبق گوگل و بسیاری دیگر از افراد موفق همچون Serena Williams، Oprah Winfrey و بسیاری از ورزشکاران، بازیگران، افراد تاثیرگذار و کار|آفرینان مشهور جهان درباره مربیگری صحبت کرده اند. آنها به ما گفته اند که چگونه مربیان زندگی آنها را به سمت پیشرفت تغییر داده اند.

در این ویدئو قصد دارم با شما درباره اینکه مربیگری واقعاً چیست، صحبت کنم. تعریف مربیگری چیست؟ همچنین قصد دارم ویژگی های یک مربی حرفه ای خوب را برای شما بیان نمایم و در نهایت برخی آمارهای موجود درباره اینکه مربیگری چگونه به افراد و سازمان ها در سراسر دنیا کمک نموده را با شما در میان بگذارم.

در ابتدا، بیاید درباره تعریف مربیگری صحبت کنیم. در اینجا قصد دارم از تعریف فدراسیون مربیان بین المللی (ICF) استفاده نمایم. ICF شاید بالاترین نهاد مرجع در حوزه مربیان حرفه ای در دنیا باشد. قصد دارم از روی نوشته ای که اینجاست بخوانم. ICF می گوید "مربیگری، مشارکت با افراد در یک فرآیند تفکربرانگیز و خلاقانه است که آنها را به حداکثر نمودن توانمندی های فردی و حرفه ای وادار می نماید".

درباره این تعریف فکر کنید. مربیگری یک فرآیند مشارکتی و یک فرآیند تفکربرانگیز است که به حداکثر نمودن توانایی های فردی و حرفه ای افراد می انجامد. بنابراین، مربیگری مسیر یک طرفه نیست. یک مسیر دو طرفه و یک فرآیند ارتباطی است که شامل اعتماد، مشارکت، خلاقیت، تغییر الگوهای ذهنی و حرکت به سمت اهداف فرد می گردد.

قصد دارم تعریف دیگری را از مدرسه مربیگری مورد علاقه ام (iPEC) برایتان بخوانم که در آن به عنوان مربی حرفه ای پرورش یافتم. iPEC (موسسه تعالی حرفه ای در مربیگری)، روش مربیگری اختصاصی و منحصربفردی دارد که به آن "فرآیند مربیگری انرژی مرکزی" اطلاق می گردد. آنها می گویند "این فرآیند به افراد کمک می کند تا از هدف و اشتیاق درونی خود بهره جسته و با متصل کردن آن به اهداف و وظایف بیرونی، نتایج فوق العاده و پایدار ایجاد نمایند". بنابراین می توان گفت مربیگری، مشارکتی بین مربی و فرد است به نحویکه مربی به فرد کمک می نماید تا از بلوک های ذهنی خود رها شده و به سطحی از آگاهی برسد که توانایی مشاهده گزینه های بسیار بیشتر را داشته باشد. فرد می تواند به حدی از خلاقیت دست یابد که برای مشکلات خود راه حل ارائه نموده و راه های خلاقانه ای را برای پیشبرد اهداف خود در اختیار داشته باشد.

ویژگی های یک مربی حرفه ای چیست؟

پر واضح است که مربیان حرفه ای باید شایستگی های کلیدی ای را داشته باشند که در در وب سایت ICF آورده شده است. قصد دارم برخی از نمونه های رایج که جز ویژگی های بسیار مهم یک مربی خوب است را با شما در میان بگذارم.

یک مربی حرفه ای خوب (مربی که به خوبی پرورش یافته باشد)، در وهله اول باید اهل قضاوت کردن نباشد. مقصودم از این نکته آن است که مربی نباید انگیزه و برنامه ای جدای از مخاطب خود داشته باشد. مربیان نباید مخاطبین خود را در قالب درست یا نادرست و خوب یا بد قضاوت نمایند. آنها وظیفه دارند به افراد در رسیدن به اهدافشان یاری رسانند، بر اهداف مخاطبین خود متمرکز شوند و مشکلات ایشان را حل نمایند. بنابراین مربیان با قضاوت نکردن، محیطی امن و ایمن را برای خلاقتر شدن افراد، عبور از موانع ذهنی و ساختن راه حل های خلاقانه ایجاد می نمایند.

ویژگی دیگر یک مربی حرفه ای خوب، پرسیدن سوالات تفکر برانگیز است. این مربیان زمان زیادی را برای پرسیدن سولات خوب (سوالاتی که افراد به احتمال زیاد قبلاً درباره آنها فکری نکرده اند) صرف می نمایند. سوالات تفکر برانگیزی که مخاطبان را وادار می کند به شکلی متفاوت از گذشته به موقعیت، اهداف و مشکلات خود فکر کنند.

یکی دیگر از خصوصیات مربیان حرفه ای خوب آن است که آنها شنونده خوبی هستند. آنها بطور عینی می شنوند. اهداف و تجربیات و تفکرات خودشات را به مخاطبین تحمیل نمی کنند و سعی می کنند جهان را از دریچه نگاه مخاطب مشاهده نمایند. دلیل مطرح کردن این موضوع آن است که در بسیاری از مواقع هنگامیکه درباره مشکلات و اهدافمان با پدر و مادر یا دوستان نزدیک صحبت می کنیم، آنها علی رغم آنکه بسیار مشتاق بوده و قصد کمک دارند ولیکن به تجارب و داستان زندگی خودشان می اندیشند و به موضوع از لنز و فیلتر چشمان خودشان نگاه می کنند. بنابراین یکی از تفاوت های مربیان حرفه ای خوب آن است که ایشان به طور عینی می شنوند درحالیکه افراد دیگر ممکن است اصلاً گوش ندهند و یا بصورت ذهنی بشنوند.

دیگر ویژگی مربیان حرفه ای خوب آن است که آنها زمان زیادی را برای پرداختن به گذشته فرد صرف نمی کنند. اگرچه ممکن است برای رهایی از انرژی های منفی و نکته ای در زمان های قبل، به گذشته فرد مراجعه کنند ولیکن آینده گرا و راه حل گرا بوده و افراد را در ساختن قدم های لازم برای رسیدن به اهداف و حل مشکلات یاری می رسانند.

دیگر خصوصیت مربیان حرفه ای خوب آن است که ایشان حقیقتاً به الگوهای فکری مخطبان خود توجه می نمایند. آنها با پرسیدن سولات خوب و استفاده از تکنیک هایی که مربیان خوب در اختیار دارند، به مخاطبان خود کمک می کنند تا با تغییر افکارشان، عواطف و احساساتشان را تغییر داده و در نهایت اقدامات و نتایج خود را تغییر دهند.

در پایان این ویدئوی کوتاه قصد دارم برخی آمارها درباره اینکه چگونه مربیگری به مخاطبین (افراد، سازمان ها یا کسب و کارها در سراسر دنیا) در زمینه های مختلف یاری رسانده با شما در میان بگذارم که ممکن است برایتان جالب باشد.

در مطالعه ای که ICF در سال 2016 انجام داده است (نتایج این مطالعه منتشر گردیده و در سایت ICF در دسترس است)، 71% از مخاطبین اعلام نموده اند که پس از کار با یک مربی، بهره وری شان افزایش یافته و نتایج بهتری را در زندگی شخصی و حرفه ای خود بدست آورده اند.

تقریباً 80% از آنها به افزایش سطح اعتماد به نفس اشاره نموده اند. بنابراین مربیگری بصورت کلی، به افراد کمک می کند تا در حوزه های مختلف زندگی شان (در روابط، تعاملات، کسب و کار، حرفه، رشد شخصی، اعتماد به نفس، بهره وری و غیره) ارتقا یابند.

آتش زندگی ات را روشن کن و کسب و کارت را رونق بده

 

"ما یک درصدی هستیم"

 

پیشنهاد ویژه: نسخه رایگان کتاب 1-2-3 بدرخش دکتر اناری را دریافت کنید. این کتاب انگیزشی ظرف چند ماه گذشته 25000 جلد فروش داشته است. اینجا را کلیک کنید.[1]

تست رایگان کنکور...
ما را در سایت تست رایگان کنکور دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : testekonkoor بازدید : 268 تاريخ : دوشنبه 27 اسفند 1397 ساعت: 16:09