کوچینگ: دو مقاومت ذهنی که به طور مرموزی باعث شکست می شود

ساخت وبلاگ

بر اساس آموزه های کوچینگ، 99% افراد این دو نوع مقاومت ذهنی را دارند که به طور زیرپوستی مانع رسیدنشان به موفقیت ایده آل می شود. آیا شما هم درگیرشان هستید؟

دو نوع مقاومت ذهنی مرموز که نباید داشته باشید

دوستان خوبم!

امروز مایلم داستانی که دیروز برایم افتاد را برایتان نقل کنم.

من به عنوان کسی که کارش تدریس، سخنرانی، مشاوره و مربیگری (کوچینگ) است، زمانی که در جمع های مختلفی قرار می گیرم، افراد می آیند و به من مراجعه می کنند و درباره ی موضوعات تخصصی ای که بلد هستم؛ که بسیار هم محدود است و بسیاری از مسائل نیز وجود دارد که من بلد نیستم؛ در مورد آن موضوعات تخصصی افراد می آیند و از من راهنمایی می گیرند. طبیعی است هر کس که در موضوعی تخصص دارد، افراد دیگر دوست دارند نظرات او را بدانند.

در جلسه ی دیروز، خانمی حضور داشتند و زمانی که من درباره ی مسائل گسترش بیزینس و بازاریابی آنلاین نظراتی می دادم، که برخی از آن ها را قبلا هم تا حدی را شنیده بودند و سمینارهای مرا دیده بودند، علاقه مند شدند و به من مراجعه کردند و گفتند که کارهای مرا دیده اند و به نظرشان جالب و خوب میامده و شروع کردند درباره ی بیزینس خودشان صحبت کردند.

من به صحبت هایشان گوش دادم و پرسیدم چه کمکی می توانم به ایشان بکنم و با توجه به شناختی که از من دارند در چه حیطه ای فکر می کنند مشکل دارند و من می توانم به ایشان کمک کنم. زمانی که من این سوال را پرسیدم، به صورت مستقیم و غیرمستقیم دو نوع مقاومت در پاسخشان احساس کردم.

قبل از اینکه به شما بگویم این دو نوع مقاومت چه بود، جالب است به شما بگویم که من به تجربه در انواع گروه هایی که با آن ها کار کرده و می کنم، در دانش آموزان، در دانشجویان و صاحبان کسب و کار، مدیران سازمانی و افراد مهاجر دیده ام که دو نوع مقاومت بسیار رایج است که باعث می شود آن ها ایده ها، راه حل ها و روش هایی که می تواند نتایج آن ها را تغییر دهد و می تواند عملکرد آن ها را بهتر کند و می تواند به طور بالقوه به آن ها کمک کند که به ایده آل هایشان برسند درجا و به دلیل این دو نوع مقاومت رد می کنند و ذهنشان را می بندند و امکان رشد، پیشرفت، موفقیت و شادکامی و رسیدن به نتایج حداکثری را از خود می گیرند.

این دو نوع مقاومت چه هستند؟

مقاومت اول؛ مقاومتی است که فرد می گوید: "آره! خودم میدونم!" یا "آره! خودمم مطلع هستم!"

مثلا ایشان می گفتند: "آره! خودم میدونم و آنلاین مارکتینگ رو خودم شنیدم! مطلعم! خودم بلدم خودم دارم انجام میدم!"

و این گونه آن شخص ذهنش را می بندد. یا مثلا وقتی به دانش آموزی می گوییم که اگر شما در زمان کوتاه این راه حل ها را طی کنی یا این اقدامات را انجام دهی می توانی عملکردت را چند پله بالاتر ببری، می گوید: "نه! خودم میدونم! و دارم این کار را میکنم!"

و به بقیه ی صحبت ها گوش نمی دهد و به عمق مطلب پی نمیبرد. زیرا وقتی شما می گویید "خودم میدونم!" یا "خودم مطلع هستم!" یا "این حرف جدیدی برای من نیست!" به عمق حرف پی نمی برید چون هر حرفی چندین سطح دارد. یک سری از صحبت ها بسیار ساده هستند که همه آن ها را می گویند اما یک سری از صحبت ها عمق دارند. مواردی هست که شما می گویید دارید آن ها را انجام می دهید اما آن چه مهم است، این است که چقدر آن ها را درست و دقیق انجام می دهید؟ یا چقدر استراتژی شما کامل است؟ آیا بهم ریخته و بی نظم است یا چیزی است که شما به آن باور دارید یا ندارید؟ و یا سیستم آن را بلد هستید یا نیستید؟ و ...

پس یک مورد، این است که ما مقاومتی را می بینیم که "خودم میدونم!" خب اگر خودت می دانی که باید نتیجه بگیری! پس چرا نتیجه نمی گیری؟ این یک مورد است که ما ذهنمان را می بندیم و اجازه نمی دهیم که به کنه مطلب و حرفی که می شنویم پی نبریم. حال از یک متخصص یا مدرس می شنویم یا از درون کتاب آن را می خوانیم از کتابی که تالیف شده است یا هر جای دیگری که می تواند به عنوان منبع یا مرجعی باشد که به آن مراجعه می کنیم؛

دومین مقاومت؛ این است که شخص، مخالفت می کند: "نه! اینطور نیست! در مورد شرایط من صدق نمی کند!"

برای مثال ایشان، می گفت: "آنلاین مارکتینگ رو میدونم و انجام دادم اما در مورد بیزینس من صدق نمی کنه و من به این نتیجه رسیده ام که برای من جواب نمی ده و بیزینس ما فرق داره!"

خیلی ساده است که انسان این را بگوید چرا که این کار راحت ترین روش است برای این که بهانه بیاوریم و عذر بیاوریم و شانه خالی کردن از مسئولیت! خیلی ساده است شما بگویید این حرف هایی که برایتان زده می شود، در مورد شما صدق نمی کند و شرایط شما متفاوت است و آن شخص شرایط شما را نمی فهمد! و این ساده ترین کار است. اما اگر ما ذهنمان را باز بکنیم و بریم در عمق مطلب و این سوال را از خودمان بپرسیم، این موضوع خیلی مهم است، که "چطور من می توانم از این ایده در بیزینس خودم، در تحصیل خودم، در شغل خودم یا در سازمان خودم به کار ببرم؟"

ببینید! خیلی ساده است که ما بگوییم در مورد ما این مسائل صدق نمی کند و نمی شود تا این که در مقابل آن مانند یک درصد برتر افراد کنجکاو شویم و بگوییم "چگونه من می توانم از این ایده برای خودم و به نفع خودم استفاده کنم؟"

خیلی ساده است اگر بگوییم "آنلاین مارکتینگ برای بیزینس من جواب نمی دهد!" اما خیلی سخت و خاص است اگر بگوییم "چطور من می توانم از این پتانسیل آنلاین مارکتینگ برای بیزینس خودم استفاده کنم؟" "کجا و کدام موارد را بلدم و کدام ها را بلد نیستم؟" و "کجا را باید تغییر دهم؟ و چه اقدامی باید انجام دهم که نتیجه بگیرم؟"

یا فرض کنید دانش آموزی که خیلی سریع در مقابل ایده ای که استاد یا مشاورش به او می دهد یا در جایی می بیند، می گوید که برایش صدق نمی کند و شرایط او متفاوت است و اوضاعش فرق می کند تا اینکه بیاید و این سوال را از خود بپرسد که  "چطور من می توانم از این ایده برای خودم و در شرایط خودم استفاده کنم؟" ممکن است دقیقا همان ایده و 100% آن چه به ما می گویند را انجام ندهیم اما بتوانیم با تغییراتی یا با تطبیق دادن با شرایط خودمان بتوانیم آن را به نفع خودمان به کار ببریم.

من می خواهم این دو نوع مقاومت را در خودتان رصد کنید و از باکس خودتان بیرون بیایید و به خودتان نگاه کنید و ببینید آیا شما شخصی هستید که وقتی ایده ها و راه حل های جدید و نظرات تخصصی و به خصوص روش هایی را می بینید یا می شنوید و به شما پیشنهاد می شود و با آن چه می دانید و به آن ها عادت دارید متفاوت است و با نظرات شما فرق دارد یا برای شما جدید است و خارج از محدوده ی امن شماست آیا این دو نوع مقاومت را دارید؟ مقاومت اول این که "خودم اینارو میدونم و چیز جدیدی نیست!" و دومی این که "نه! شرایط من فرق داره این برای من صدق نمی کند و این غلطه و من مخالفم!" و در عوض راه حل درست و عکس العمل درست؛ زمانی که در این دو حالت مقاومت رفتید؛ عکس العمل درست این است که بپرسید چطور؟ چگونه؟ "چطور من می توانم از این ایده ای که می شنوم به نفع خودم استفاده کنم؟" یا "چگونه من می توانم عملکرد خودم را بهتر کنم؟" یا "چطور من می توانم مانند آن یک درصدی که از این ایده ها استفاده کردند و درخشیدند و موفق بودند من هم همان استراتژی ها، تکنیک ها و روش ها را داشته باشم و از آن ها استفاده کنم؟"

"آتش زندگی و کسب و کارتان را روشن کنید!"

ویدیو را اینجا ببینید و برای عزیزانتان بفرستید:

برای دریافت ویدیویهای انگیزشی و محتواهای آموزشی رایگان (در مباحث کوچینگ)، در پایین صفحه ایمیلتان را وارد نمایید.

تست رایگان کنکور...
ما را در سایت تست رایگان کنکور دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : testekonkoor بازدید : 250 تاريخ : شنبه 26 خرداد 1397 ساعت: 18:03