برندسازی شخصی: چگونه در بازار معروف شویم - سه راه برای ایجاد تمایز در بازار

ساخت وبلاگ

چرا مردم باید ما را انتخاب کنند؟ چطور بین خودمان و رقبا تفاوت ایجاد کنیم؟ در این ویدیو بر اساس اصول بیزینس کوچینگ، سه راه موثر برای ایجاد تمایز به شما یاد می دهم.

سلام! دکتر شهاب اناری هستم.

چطور می شود در بازار">بازار معروف شد و برند قدرتمندی را ساخت؟

خیلی ها که وارد بازار می شوند، می آیند و می گویند: "ما مثل بقیه هستیم فقط یک مقدار کمی بهتریم یا یک مقدار ارزان تر!" و این حرفشان ایندآینصلا جواب نمی دهد! چرا؟ چون لزوما مردم دنبال "یک مقدار بهتر" یا "یک مقدار ارزان تر" نیستند!

خیلی از مردم به دنبال تجربیات، محصولات و خدمات متفاوتند! چطوری می شود تفاوت ایجاد کرد؟ تمایز ایجاد کرد؟ چطور می شود فرق داشت با بقیه؟ و این یک نکته ی خیلی کلیدی است که برای ساختن یک برند قدرتمند، خیلی به آن نیاز است.

من امروز در این ویدیوی کوتاه می خواهم به شما بگویم ایجاد تمایز و تفاوت، در راستای معروف شدن در بازار و برند شدن، ریشه اش در سه نکته ی کلیدی است و اگر شما خوب به حرف های من گوش دهید، شاید بتوانید در لا به لای حرف های من نکاتی را پیدا بکنید که باعث بشود شما هم در بازارتان تمایز ایجاد کنید و سریعتر یک برند قدرتمند بسازید.

نکته ی اولی که باید به آن توجه کنید، این است که تفاوت و تمایز گاهی در محصول و خدماتی است که شما ارائه می دهید.

شاید شما یک محصول یا خدماتی را ارائه می دهید که اولین است در نوع خودش یا حتی محصول یا خدماتی را ارائه می دهید که اولین نیست ولی شکل ارائه اش آن طور که شما دارید آن را به بازار ارائه اش می دهید، متفاوت است. مثلا "کوکاکولا" اولین نوشابه ای بود که به آن شکل به بازار می آمد. یا فرض بفرمایید "فورد"، اولین خودرویی بود که تولید انبوه شده بود. یا فرض بفرمایید “face book”، اولین شبکه ی اجتماعی ای بود که به آن سرعت و به آن شکل می توانست به راحتی انسان ها را آنلاین به هم ارتباط بدهد و شبکه های اجتماعی و ارتباطات بین فردی در آن ها شکل بگیرد. یا مثلا در ایران "اسنپ" و در خارج از ایران "اوبر"، اولین اپلیکیشن های سفارش تاکسی به صورت آنلاین بودند و مواردی از این دست.

می خواهم به شما بگویم شما یکی از روش های ایجاد تمایزتان این است که یک کاری بکنید که قبلا هیچ کسی نکرده است، یک محصول یا خدماتی که قبلا هیچ کسی ارائه نداده است و یا محصول و خدماتی که شاید بقیه ارائه داده اند اما شکل ارائه ی آن ها را شما تغییر می دهید. این یک روش.

روش دوم و نکته ی دوم برای ایجاد تمایز و تفاوت، این است که به تفاوت های فردی خودتان بیاندیشید.

گاهی لزوما کاری که انجام می دهید یا محصول و خدماتی که ارائه می دهید، خیلی فرقی با بقیه ندارد اما خود شما هستید که ایجاد تمایز می کنید. مثلا یک توانمندی، تجربه، دانش، تخصص، مهارت، ویژگی شخصیتی خیلی خاصی دارید که بقیه ندارند. مثلا شما معلم IELTS هستید، معلم زبان معلم IELTS و خودتان در امتحان IELTS که دادید از 9، شدید 9 و بالاترین نمره را آورده اید خب این یک توانمندی خاصی است بقیه نمی توانند این ادعا را بکنند. یا شما مثلا دارید فرض بفرمایید در یک حیطه ی ورزشی مربیگری می کنید و خودتان مدال آور بوده اید در المپیک مثلا مدال آورده اید یا قهرمانی ها و افتخارات بزرگی داشته اید! این توانمندی ها و ویژگی ها می تواند شما را متمایز کند.

یکی از نکته های دیگری که در ویژگی های شخصی خودتان می تواند باعث ایجاد تمایز بشود، داستان زندگی تان است!

شاید شما یک داستان زندگی ای داشته اید و بر شما اتفاقاتی گذشته است و شما با موفقیت چالش ها را پشت سر گذاشته اید که شما را متمایز می کند از بقیه ی رقبای تان. مثلا در بحث برند سازی شخصی من می گویم: "من تفاوتم با بقیه ی افرادی که در این باره صحبت می کنند، این است که من خودم در سه صنعت از صفر در بازاری که هیچکس مرا نمی شناخت، آمده ام و برند سازی کرده ام." خب این، من را برای مخاطبی که دارد گوش می دهد و می بیند، باور پذیر تر می کند. داستان زندگی شخصی شما چیست که ممکن است به شما کمک کند؟ و موارد دیگری از این دست.

 

این پست را ببینید: رابطه خودشناسی و برندسازی شخصی[1]

 

و سومین نکته ای که می خواهم به آن اشاره کنم، "چرا" ی پشت محصول یا خدمات شماست.

یکی از نکته های بسیار مهمی که می تواند باعث ایجاد تمایز و تفاوت شود، این است که رسالت شما، چشم انداز شما یا شرکت شما، برای ارائه ی آن محصول یا خدمات، چیست؟

گاهی محصول یا خدمات شما لزوما با بقیه فرقی نداره ولی چون یک "چرا" ی پر رنگی پشت سر آن است نماینده ی یک رسالت، چشم انداز، یک ارزش خاصی است، خیلی تمایز در بازار تمایز ایجاد می کند و افراد سراغ آن می آیند. مثلا ممکن است شما آدمی هستید که خیلی توجه دارید به کودکان بی سرپرست و این بیزینس، یک بخشی از درآمد و سودش را اختصاص می دهد به آن ها. یا کارهای خیریه یا مسائل اجتماعی یا حمایت از یک گروه خاص و ...

گاهی "چرای" پشت سر کار شما باعث می شود که ایجاد برند شود تمایز ایجاد شود و شما را متمایز کند با دیگران.

پس اگر بخواهم خلاصه کنم، گاهی تمایز و تفاوت در خود محصول یا خدمات است؛ گاهی تمایز و تفاوت در شخص شما و ویژگی های شماست و گاهی هم در چرای پشت سر کاری که می کنید.

به این ها فکر کنید تا بتوانید خودتان را از بقیه ی رقبا در بازار متمایز کنید و برید به سمت این که برند قوی ای بسازید و "آتش زندگی و کسب و کارتان را روشن کنید!"

این مطلب را هم خواهید پسندید:  پرسنال برندینگ یعنی چه؟[2]

ویدیو را ببینید و برای عزیزانتان بفرستید. 

برند خود را بسازید و در بازار معروف شوید! برای مشاهده 1 ساعت کلاس ویدیویی رایگان 1-2-3 جذب مشتری از زبان دکتر شهاب اناری، همکار برایان تریسی و مربی حرفه ای  کسب و کار، در پایین صفحه ایمیلتان را وارد نمایید.

تست رایگان کنکور...
ما را در سایت تست رایگان کنکور دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : testekonkoor بازدید : 245 تاريخ : شنبه 23 دی 1396 ساعت: 1:45