کوچینگ: چگونه صبح زود از خواب بیدار شویم؟

ساخت وبلاگ

آیا شنیدین که میگن افراد موفق روزشون رو با کارهای پر اولویتشون شروع میکنن؟

آیا شنیدین که میگن روزتو با انرژی و با موفقیت شروع کن تا بتونی با انرژی و با موفقیت به پایان برسونیش؟

یکی از روش های بسیار موثر برای شروع موفقیت آمیز یک روز، اینه که ما صبح زود بیدار شیم و میدونم که خیلیاتون دوس دارین که صبحا زود بیدار شین به خاطر اینکه اون ساعتهای اول صبح قبل از اینکه ما شروع کنیم واکنش نشون بدیم به درخواستهای دیگران به تلفنا به ای-میل ها به مسج ها به انواع و اقسام اتفاقات بیرونی ساعت های بسیار مقدس و فوق العاده ایه که در واقع ما میتونیم کارهای خیلی مهممون رو انجام بدیم ذهنمون و بدنمون رو در  شرایط ایده آلی برای موفقیت در طی اون روز قرار بدیم و یه حالت روحانی هم داره ساعت های اول صبح. من مطمئنم شما هم با من موافقین!

خیلیا میخوان که صبح زود بیدار شن ولی نمیدونن چطوری یکم براشون سخته و من امروز میخوام 5 نکته ی اساسی خدمتتون بگم که فکر میکنم بهتون کمک میکنه که بتونید از این به بعد صبح ها زودتر بیدار شید. من خودم سالهاست که صبح ها بین ساعت 5 تا 6 صبح بیدار میشم و اون دو سه ساعت اول صبحم قبل از اینکه اتفاقات بیرونی بخواد حواس منو پرت کنه و منو بکشونه تو جریان خودش، برای من فوق العاده موثره و کارهای خیلی مهمم رو در اون دو سه ساعت اول میتونم انجام بدم.

اما این 5 نکته چیه؟

نکته ی اول اینه که صبح زود بیدار شدن خودش یک هدفیه که وقتی معنا داره که ما بتونیم وصلش کنیم به اهداف بلند مدت و چشم انداز ایده آل مون از زندگی.

یعنی چی؟ یعنی اینکه خب خوبه! شنیدیم صبح زود بیدار شو انرژی خوبی داره باعث میشه حالت در طی روز خوب باشه کارهای مهمت رو انجام بدی و غیره و ذلک! ولی اگر من در همین حد نگهش دارم برای خودم، اونقدر موثر نیست! اما اگر بتونم ربطش بدم به چشم انداز ایده الم به اهداف بلند مدتم به اون چیزهایی که در غایت مسیر دوس دارم بهش برسم و خوشحالم میکنه و بفهمم که چرا صبح زود بیدار شدن کمکم میکنه که به اون اهداف به اون چشم انداز برسم، اونوقت با انگیزه ی بیشتری این هدف رو دنبال می کنم. بنابراین اگر شما این صبح زود بیدار شدن رو وصلش نتونید بکنید به اون چیزی که واقعا ته قلبتون از زندگیتون میخواین اون چیزی که واقعا دوس دارین در انتهای مسیر بهش برسین یه چند روزی انجامش میدین و بعد ولش میکنین!

پس من ازتون خواهش می کنم اولین کاری که میکنید اینه که بیاید از خودتون بپرسید چرا؟ به چه دلیلی یا به چه دلایلی من باید صبح زود بیدار شم؟ و به من کمک میکنه این کار که به چه اهداف بلندمدت و به چه چشم انداز ایده آلی برسم؟

دومین نکته اینه که یادتون باشه هر عادتی، روانشناسا میگن بین 1 ماه تا دو ماه طول میکشه که در وجود ما نهادینه بشه. بعضیا میگن 28 روز بعضیا میگن 33 روز بعضیا میگن 66 روز... تحقیقات دانشگاه های مختلف و دانشمندان مختلف نتایج مختلفی داشته ولی به طور میانگین 1 تا 2 ماه طول میکشه پس باید اولش با خودتون نیت کنید که اگر من میخوام زود بیدار شم، باید یه ماه تا دو ماه یکم با خودم سختی رو قبول کنم با خودم کنار بیام یه بعضی روزا احتمالا خیلی برام دشوار خواهد بود ولی بعدش که جا میفته در وجودتون تاثیرش فوق العاده س خیلی  آسون تر خواهد شد و در واقع اون دوران گذارش رو اگر فقط شما طی بکنید، نهایتا به تاثیر فوق العاده ش خواهید رسید.

سومین نکته اینه که ما برای اینکه بتونیم صبح زود بیدار شیم، باید خوابمون رو تنظیم بکنیم و روتین خواب داشته باشیم.

یعنی سعی بکنیم اولا اگر بزرگسالیم، حدودا 7-8 ساعت هر شب بخوابیم و ثانیا در یک حدود ساعت مشخصی به خواب بریم. مثلا فرض کنید ما بگیم همیشه فرضا 11 شب میخوابیم و 6 صبح بیدار میشیم. فرض بفرمایید یه همچین روتینی رو رعایت کنیم و سعی کنیم آخر هفته ها هم این یه نیم ساعت 1 ساعت بیشتر اینور اونور نشه. خیلی بهم نخوره سیستمش. حالا ممکنه آدم تو تعطیلات باشه یا روزای خاصی باشه این برنامه بهم بخوره خود شخص منم شاید 100% اوقات رعایتش نمیکنم ولی واقعا میتونم بگم 90% روزهای کاری من این رو رعایت میکنم که حدود مثلا 10:30-11 میخوابم و حدود 5:30-6 بیدار میشم. نکته ی دیگری که در مورد روتین خواب هم اضافه تر من بهتون بگم، این است که خب ما برای اینکه کیفیت خوابمون خوب باشه، باید در یک اتاق تاریک در یک اتاق ساکت و یه مقداری خنک بخوابیم. قبل خوابیدن دو سه ساعت قبلش غذای سنگین نخورده باشیم ورزش سنگین نکرده باشیم. در واقع موقع خواب مشغول موبایل و تبلت و تلویزیون دیدن و اینها نباشیم که ذهنمون تحریک بشه حداقل 1 ساعت قبلش اونها رو خاموش بکنیم و از خودمون دور بکنیم تا ذهنمون آروم بشه فضا هم مهیا باشه و ما بتونیم به راحتی بخوابیم.

چهارمین نکته اینه که برای اینکه ما بتونیم صبح زود از خواب بیدار بشیم، باید یه روتین صبحگاهی هم برای خودمون بذاریم.

و من توصیه م اینه که 1 ساعت اولی که صبح از خواب بیدار میشین، اولا یه فعالیت فیزیکی بکنین یعنی اینکه حالا یه نرمشی بکنین یه ورزش سبک یا سنگینی بکنید بسته به اینکه بدنتون میطلبه که ورزش سنگین اول صبح بکنین یا نه اجباری نیست ولی یه فعالیت فیزیکی بکنین ترشح شدن هورمون هایی مثل مثلا آدرنالین، نوراپی نفرین، اندورفین، سروتونین که اینا تحقیقات علمی ثابت کرده که باعث میشه انرژی ما بیشتر بشه حالمون خوب تر بشه و شاد میشیم و در نتیجه فعالیت فیزیکی بسیار موثره. همچنین آب کافی بنوشیم به خاطر اینکه شب تا صبح ما بدنمون آب از دست داده و نوشیدن اون آب باعث میشه ما سرحال میشیم و بدنمون آماده تر میشه برای طی روز.

نکته ی بعدی اینه که سعی بکنیم یه فعالیت معنوی هم انجام بدیم یعنی اینکه مثلا نمازی، دعایی، مدیتیشنی، شاید فقط تفکر در سکوتی، یه فعالیتی انجام بدیم که باعث بشه از نظر ذهنی هم ذهنمون آرام بشه ذهنمون متمرکز بشه و آماده بشه برای یه حرکت موفقیت آمیز در طی روز.

و پنجمین و آخرین نکته ای که میخوام بهتون بگم، این است که مثل هر کار دیگری که قصد میکنیم انجام بدیم و هر هدف دیگری که تصمیم میگیریم به دنبالش بریم، این هم باید توی برنامه ی کاری روزانه مون قرار بگیره.

یعنی همونطوری که توی برنامه ی روزانه مون ما مینویسیم که دقیقا چه پروژه هایی رو داریم دنبال میکنیم با چه افرادی باید ارتباط بگیریم یا چه قرارهای مثلا از قبل برامون تنظیم شده این رو هم باید در واقع درج بکنیم تو برناممون که من در این ساعت از خواب بیدار میشم. مثلا هرروز 5 صبح یا 5:30 صبح یا مثلا 6 صبح از خواب بیدار میشم و 1 ساعت اول این کارهایی که گفتم رو انجام میدم. این اصلا یک باکس زمانی و یک بلوک زمانی توی برنامه ی روزانه تون باید باشه. همونطوری که بارها از من شنیدین و از دیگران هم شنیدین، چیزی که روی کاغذ نیاد یا توی برنامه نیاد؛ حالا بعضیاتون تو دفترتون مینویسین تو کاغذ مینویسین بعضیا توی موبایل و تبلت و غیره. چیزی که مکتوب نشه، هدفی که روی کاغذ نیاد و مکتوب نشه عملا خیالپردازیه و به جایی نمیرسه. بنابراین حتی خوابتون و اون 1 ساعت اول صبحتون هم توی برنامتون قرار بدید.

 

این مطلب را هم بخوانید: چرا سخت کوشی برای موفقیت ابدا کافی نیست.[1]

 

مطمئنم که خیلیاتون شنیدین افراد بسیار موفق؛ حالا اونهایی که توی تحصیل و توی آزمون ها بسیار موفقن یا اونهایی که توی بیزینس و در بازار کسب و کار و در حرفه شون بسیار موفقن و خیلیای دیگه صبح ها زود از خواب بیدار میشن. همه چیز استثنا داره ممکنه شما بگردین ببینین دو نفر آدمم بودن که خیلی موفق بودن ولی صبح از خواب زود بیدار نمیشدن ولی غالب و قانون این است که افراد بسیار موفق صبح زود بیدار میشن و اون ساعت های اول صبح رو به نفعشون استفاده میکنن. رعایت این 5 نکته فکر میکنم خیلی کمکتون میکنه که صبح ها زود از خواب بیدار بشید روزهای موفقیت آمیزی رو شروع بکنید و برید و "آتش زندگی و کسب و کارتون رو روشن کنید!"

 

برای دریافت ویدیوهای انگیزشی و محتواهای آموزشی رایگان (در مباحث کوچینگ)، در پایین صفحه ایمیلتان را وارد نمایید.

تست رایگان کنکور...
ما را در سایت تست رایگان کنکور دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : testekonkoor بازدید : 252 تاريخ : سه شنبه 12 دی 1396 ساعت: 16:18